Logo RRP
Over ons

Rotterdam-Rijn Pijpleiding

Onzichtbaar, maar van groot belang. Zo kun je RRP het beste omschrijven. Een groot deel van de Duitse industrie is afhankelijk van de olie die dagelijks stroomt door de leidinginfrastructuur die we beheren en exploiteren.

Niet van gisteren

Een echte specialist

We kunnen onszelf, met als aandeelhouders Shell en bp, met recht een specialist op het gebied van ondergronds transport noemen. Met ruim 65 jaar ervaring weten wij als geen ander wat veilig en betrouwbaar transport is. We zorgen voor maximale leveringszekerheid. En daar werken onze betrokken en gekwalificeerde collega’s dag in, dag uit, voor en aan.

Wij weten als geen ander wat veilig en betrouwbaar transport is
De wereld verandert

Toekomstgericht

De wereld verandert en het is tijd om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Bij RRP nemen we onze verantwoordelijkheid serieus als het gaat om het creëren van een samenleving die klimaatneutraal is. Daarom zijn we actief betrokken bij het faciliteren van de energietransitie door geïntegreerde infrastructuurdiensten aan te bieden. Deze veranderingen vragen om aanpassingen in de markt, en wij staan klaar om die uitdaging aan te gaan. Ons tracé is al gelegd, we hebben de kennis en ervaring om de transitie te ondersteunen.

Duurzaamheid: veilig en betrouwbaar transport
Niks is belangrijker

Veiligheid voorop

Voor RRP staat hierbij veiligheid en bescherming van natuur en mens centraal. Daarbij is goed niet goed genoeg. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Wij zijn pas tevreden als we optimaal presteren. Dat we niet zichtbaar zijn, zien we als een plus. Want geen nieuws is goed nieuws. Dat betekent dat het transport van ruwe olie vlekkeloos verloopt, we doen wat we beloven en alles vloeit hoe het moet vloeien. Ons doel? Een infrastructuur bieden die veilig, betrouwbaar en efficiënt is. Ongeacht de energie die vervoerd wordt. Zonder overlast voor de omgeving en het milieu. Zonder geluid, superveilig en volledig onzichtbaar.

Voor RRP staat hierbij veiligheid en bescherming van natuur en mens centraal.
Ons DNA

Kernwaarden die ons definiëren

Onze kernwaarden vormen de essentie van wie we zijn. Bij RRP streven we naar veiligheid, betrouwbaarheid, competentie en verantwoordelijkheid in alles wat we doen. Deze waarden leiden ons in elke stap die we zetten, waardoor we onze missie en doelen kunnen verwezenlijken.

Bij RRP streven we naar veiligheid, betrouwbaarheid, competentie en verantwoordelijkheid
Verleden, heden en toekomst

Onze historie

In 1958 werd de N.V. Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) opgericht, oorspronkelijk voor het vervoer van ruwe olie van Rotterdam naar de raffinaderijen in West-Duitsland. In de late jaren zestig werd de behoefte aan fossiele brandstoffen steeds groter. Hierdoor werd besloten de bestaande 24-inch pijpleiding van Rotterdam naar Venlo te vervangen door een 36-inch leiding. De bestaande 24-inch pijpleiding werd omgebouwd en klaargemaakt voor het transporteren van olieproducten en werd aangesloten op het netwerk van de Rhein Main Rohrleitungsgesellschaft, waardoor ook het transport van olieproducten vanuit Rotterdam naar Duitsland mogelijk werd. RRP beheert nu dus twee pijpleidingsystemen met een totale lengte van 475 kilometer. De huidige aandeelhouders zijn Shell, Ruhr Oel en bp.

In 1958 werd de N.V. Rotterdam Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) opgericht