Logo RRP
Natuur en mens centraal

Veiligheid en bescherming

Bij RRP staat veiligheid en bescherming van natuur en mens centraal. We zijn pas tevreden als we optimaal presteren. We realiseren ons goed dat onze klanten afhankelijk zijn van de kwaliteit van onze diensten en producten. En die verantwoordelijkheid nemen we serieus.

RRP, met als aandeelhouders Shell en bp, kan zich met recht een specialist op het gebied van ondergronds transport noemen. Met ruim 65 jaar ervaring weten wij als geen ander wat veilig en betrouwbaar transport is. We zorgen voor maximale leveringszekerheid. En daar werken onze betrokken en gekwalificeerde collega’s dag in, dag uit, voor en aan. Zo maken we gebruik van een state-of-the-art controlekamer, met 24/7 monitoring, op onze locatie in Venlo. Verder zorgen meerdere geavanceerde systemen voor het detecteren van lekkages in pijpleidingen ervoor dat we precies weten of en wanneer zich een mogelijke lekkage voordoet, zodat we dit direct kunnen oplossen.

Bij RRP is veilig uit ook veilig thuis!

Veiligheid staat voor RRP hoog in het vaandel. Dit betekent bijvoorbeeld geen ongevallen met letsel en geen lekkages. RRP heeft haar beleid en de naleving van wet- en regelgeving geborgd middels een geïntegreerd management- en veiligheidsbeheerssysteem, dat voldoet aan de eisen van de normen: NEN3650 (Bevb) en NTA8620 (Bevi/BRZO).

Belangrijk is het voorkomen van schade door externe factoren zoals graafwerkzaamheden. Omdat de buisleiding grotendeels onder de grond ligt, bestaat het risico dat bij onoplettendheid van grondwerkzaamheden, de leiding wordt geraakt met een lekkage tot gevolg. Daarom is het verboden om zonder toestemming van RRP werkzaamheden uit te voeren op of nabij de leiding.

In Nederland is het melden van deze werkzaamheden verplicht volgens de WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten). In Duitsland kunnen aannemers of agrariërs gratis gebruik maken van BIL eG (Bundesweites Informationssystems für Leitungsrecherchen), zodat schade kan worden voorkomen. Naast het verstrekken van (graaf) vergunningen en begeleiding, voert RRP controles langs het tracé uit.

Meer over RRP

Misschien vindt u dit ook interessant

Ons DNA

Kernwaarden die ons definiëren

Voor RRP staat hierbij veiligheid en bescherming van natuur en mens centraal.

Onze strategie

Onze strategie