Logo RRP
Krisja de Jongh | afdeling QHSE – compliance officer

“Het is een mooie toets als een externe beoordeelt of het echt goed is.”

Werknemer Krisja

Krisja, 36 jaar, woont in Hellevoetsluis met haar partner en dochter. Naast een druk sociaal leven met familie en vrienden, het liefst in combinatie met lekker eten, heeft ze ook een uitdagende baan als Compliance Officer bij RRP. Haar werk is essentieel voor de veiligheid en kwaliteit van de organisatie, want zij zorgt ervoor dat RRP voldoet aan alle wet- en regelgeving die van toepassing zijn in de branche.

“Mijn werk is heel divers maar kun je feitelijk in 2 categorieën verdelen. Enerzijds houd ik me bezig met zaken rondom wet- en regelgeving en anderzijds ben ik verantwoordelijk voor ons Bedrijfs Beheers Systeem (BBS)”, legt Krisja uit.

In het BBS zijn alle processen en procedures met betrekking tot veiligheid, kwaliteit, beleid e.d. vastgelegd. “En dat wordt continu geupdate. Alle processen binnen RRP brengen we in kaart, waarna we de bijbehorende werkinstructies, procedures en documentatie maken.” Krisja houdt ook voortdurend toezicht op veranderingen in wet- en regelgeving en zorgt ervoor dat de organisatie acties onderneemt om te voldoen aan deze voorschriften.

Een ander belangrijk onderdeel van haar werk is het begeleiden van audits, zowel intern als extern. Deze audits geven inzicht in de werking van de organisatie en de naleving van procedures en processen. Krisja gebruikt de resultaten in de directiebeoordeling, waardoor het management inzicht krijgt in de prestaties van het bedrijf en zo ook weet wat verbeterpunten zijn.

Daarnaast heeft Krisja te maken met specifieke verplichtingen met betrekking tot de vergunning en BRZO (Bedrijfs Risico’s Zware Ongevallen) in Venlo, wat inhoudt dat RRP te maken heeft met strikte veiligheidseisen en inspecties. Deze vereisten zorgen voor verschillende inspecties van overheidsinstanties, variërend van de brandweer tot arbeidsinspecties. Soms zijn er onaangekondigde inspecties, die Krisja begeleidt en coördineert, inclusief de opvolging van eventuele acties. “Audits zijn toch altijd spannend. Het is een toets of je het goed doet. Als we dan met vlag en wimpel slagen ben ik echt wel even trots.”

“Wat mijn werk zo boeiend maakt, is dat ik eigenlijk wel met alle collega’s binnen RRP contact heb en we samen problemen aanpakken. Ik wil het niet zomaar over de schutting gooien, maar ik probeer mee te denken en te helpen in het realiseren van een passende oplossing.’’

Krisja werkt vier dagen per week met flexibele werktijden, wat haar in staat stelt haar werk in te plannen en rekening te houden met haar thuissituatie. Krisja is blij met haar baan bij RRP, waar ze nu iets meer dan 2,5 jaar werkt. Ze voelt zich thuis bij het bedrijf. “Ik heb een specialistische functie met veel uitdagingen. Het feit dat ik (deels) mijn eigen tijd kan indelen is goud waard.”

De fijne sfeer en het teamgevoel maken het plaatje compleet voor Krisja.

Collega's aan het woord

Andere verhalen

Harko de Snoo

Supervisor UTPA

Werknemer Harko
Nabil Ofrany

Controlroom Operator

Werknemer Nabil