Logo RRP
Tom Mensink - Elektricien

“Ik ben veel meer dan een elektricien"

Werknemer Tom

Tom, 47 jaar, woont samen met zijn gezin in Venlo en is daardoor in slechts 10 minuten fietsen al bij RRP. Als elektricien is zijn werk veelzijdig en uitdagend. Hij is meestal op de locatie in Venlo te vinden, maar hij is ook regelmatig onderweg, zelfs naar Duitsland.

“Voor mij begint de dag meestal om 7 uur met een goede kop koffie en het doornemen van storingsmeldingen en de planning. Daarna ga ik, samen met de collega’s, aan de slag met de geplande werkzaamheden. Dit varieert van drukmeters tot generatoren en van camerasystemen tot brandblussystemen. Eigenlijk alles waar elektriciteit een rol speelt, valt onder onze verantwoordelijkheid.” aldus Tom.

Maar Tom doet meer dan alleen de elektrische werkzaamheden. Hij beoordeelt ook offertes, beheert contracten, stelt werkorders op en doet de planning en coördinatie van de werkzaamheden. “Het is echt een hele brede functie, waarin zoveel verschillende taken samenkomen. Soms ben ik de hele dag op kantoor, terwijl ik andere dagen buiten doorbreng.”

Wat Tom zo leuk vindt aan zijn werk, is juist die variatie. Elke dag heeft hij te maken met verschillende locaties, systemen en mensen. “Zo leer ik ook elke dag wel weer iets nieuws en kan ik mijn kennis en ervaring delen met anderen.” 

Tom werkt al zeven jaar bij RRP en kwam via een kennis bij het bedrijf terecht. Voor zijn tijd bij RRP werkte hij ook als elektricien, maar met aanzienlijk meer reistijd. De nabijheid van RRP en de breedte van de functie waren voor hem redenen om voor het bedrijf te kiezen. En daar heeft hij nog geen seconde spijt van!

Als je aan Tom vraagt RRP beschrijven is dit zijn antwoord: “Een gezellig team met een geweldige werksfeer, waarin verschillende disciplines samenkomen om projecten tot een succesvol einde te brengen.” Ook de open en eerlijke cultuur, de betrokkenheid van iedereen en de uitstekende arbeidsvoorwaarden maken RRP voor Tom een mooi bedrijf om voor te werken.

Tom voelt zich op zijn plek en geniet van zijn werk, maar hij heeft ook ambitie. “Er is hier voldoende ruimte voor groei en ontwikkeling. Momenteel ben ik monteur, en heb ik het goed naar mijn zin. In de toekomst hoop ik de stap te kunnen maken naar supervisor. Maar daar groei ik vanzelf naartoe.”

Een speciaal moment dat Tom nog steeds bijblijft, is toen hij met een team tot 02.00 ’s nachts doorwerkte om een defecte afsluiter te repareren. Deze reparatie was van cruciaal belang om het pompen mogelijk te maken. De vastberadenheid en samenwerking die hij toen zag, maakten hem trots om bij RRP te horen. “Dat er de volgende ochtend ook bloemen werden afgeleverd als blijk van waardering voelt ook goed.”

 

Collega's aan het woord

Andere verhalen

Nabil Ofrany

Controlroom Operator

Werknemer Nabil
Twan Aarts

Pipeliner

Werknemer Twan