Logo RRP
Harko de Snoo | Supervisor UTPA

"Ik ben daar waar het werk is"

Werknemer Harko

Harko, 33 jaar en woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht met z’n vrouw en twee jonge kinderen, is een man van actie. Hij houdt wel van een uitdaging. Dat geldt voor klussen aan het huis maar ook op zijn werk. Hij is Supervisor UTPA  (Urban and Third Party Affairs), een hele mondvol, maar simpel gezegd hebben we het dan over ‘grondzaken’. Zijn werk bestaat uit het analyseren en oplossen van externe bedreigingen die te maken hebben met de omgeving waarin de pijpleidingen van RRP liggen.

“Ik ben daar waar het werk is”, zegt Harko. “Ik heb zelf de regie over mijn agenda en kan mijn tijd flexibel indelen. Dat vind ik erg prettig.” Harko werkt al anderhalf jaar bij RRP, nadat hij tien jaar als pipeliner bij een groter bedrijf had gewerkt. “Ik miste de uitdaging en was toe aan iets nieuws. Bij RRP kan ik me echt vastbijten in complexe vraagstukken.”

Die vraagstukken hebben vaak te maken met externe partijen die plannen hebben in de buurt van de pijpleidingen, zoals woningbouw, wegenbouw of grote onderhoudswerkzaamheden. Harko moet dan beoordelen of die plannen veilig zijn en geen risico’s opleveren voor de pijpleidingen. “Voor de aanvragende partij, zoals een aannemer, ben je soms best lastig. Ik kom natuurlijk ook bijna altijd met beperkingen. Sterker nog, als het om zaken gaat binnen een straal van 5 meter aan weerszijden van de pijpleiding – de zogeheten belemmeringenstrook – is mijn advies vaak zelfs wettelijk bindend!”

Maar Harko is geen dwarsligger. Hij gaat liever het gesprek aan en zoekt naar een passende, werkbare oplossing die ook de veiligheid van de verschillende pijpleidingen waarborgt. “Je moet stevig in je schoenen staan, inlevingsvermogen en overtuigingskracht hebben, zowel het grote plaatje kunnen zien als je willen verdiepen in de details. Maar het allerbelangrijkste is je communicatie afstemmen op de situatie. Je kunt in sommige situaties soms een hoop verzieken als je gelijk op je strepen gaat staan.” Het gaat er om dat de verschillende belangen van verschillende stakeholders steeds moeten worden afgewogen. Aan Harko om dit uit te zoeken, in goede banen te leiden én te zoeken naar een passende oplossing.

Rond 08.00 uur begint Harko zijn dag op kantoor met het doornemen van zijn e-mail en het controleren van verschillende monitorsystemen voor meldingen. Zijn dag is divers, variërend van het beoordelen van plannen tot het beheren van zakelijke rechten en het onderhouden van het geoinformatiesysteem (GIS) dat essentieel is voor de buitendienstmedewerkers. “Soms ben ik de hele dag buiten de deur en dan zit ik weer veel op kantoor.”

Harko is blij met zijn overstap naar RRP. Hij voelt zich hier thuis. “Een topbedrijf! Fijne sfeer, leuke collega’s, alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en alle vrijheid om je werk te kunnen doen. Vanuit RRP is er het vertrouwen dat ik mijn werk gewoon goed doe. En dat vind ik echt een groot pluspunt.”

Collega's aan het woord

Andere verhalen

Twan Aarts

Pipeliner

Werknemer Twan
Krisja de Jongh

Compliance Officer

Werknemer Krisja