Logo RRP
Twan Aarts - Pipeliner

‘Als ik ga stressen, dan is er echt iets niet goed’

Werknemer Twan

Twan is – zoals hij zelf zegt – een echte Deurnenaar. Samen met zijn vriendin en 2 kinderen woont hij letterlijk op steenworp afstand van RRP Venlo. “Voor mij is het dus al heel lang een bekende club, waarmee ik, in mijn vorige baan als kraanmachinist, ook al veel te maken had.”

Werken bij RRP leek de ultieme droombaan voor Twan, maar hij dacht dat dit onbereikbaar was.  Toch zorgde zijn praktische kennis, nuchtere houding en prettige persoonlijkheid ervoor dat hij hoogstpersoonlijk werd gevraagd om een collega te worden. En zo begon 2,5 jaar geleden zijn avontuur als pipeliner bij RRP.

Samen met 2 andere collega’s is Twan verantwoordelijk voor het uitvoeren van bovengrondse controles, het voorkomen en (laten) herstellen van schades aan het ondergrondse pijpleidingennetwerk en toezicht houden op werkzaamheden van derden.

“Echt een geweldige baan! Ruim 70% van mijn tijd ben ik buiten, op pad. Loop ik langs het tracé. Liefst zoveel mogelijk over het land. Per dag kom ik gemiddeld wel aan de 10.000 stappen. Sterker nog; als ik een halve dag op kantoor ben, begint het te kriebelen. Moet ik gewoon naar buiten en een stukje lopen.”

Omdat je nooit weet hoeveel KLIC-meldingen er binnenkomen of dat er calamiteiten zijn, is echt elke dag anders. “Natuurlijk heb je de werkopdrachten, waarbij we het tracé controleren, regelmatig met landeigenaren een praatje maken en eventuele risico’s melden. Maar KLIC-meldingen zijn een ander verhaal. Afhankelijk van de plek en het soort werkzaamheden zijn wij on site aanwezig om de werkzaamheden te begeleiden. Niemand zit natuurlijk te wachten op problemen met een leiding waar opeens schade ontstaat. Daarom gebeuren dit soort werkzaamheden altijd in goed overleg. Met respect en open communicatie kom je een heel eind.”

Eén keer in de acht weken heeft Twan A-wacht. Dan is hij verantwoordelijk voor de calamiteitenmeldingen die ‘s nachts of in het weekend plaatsvinden. “Ik vind dat geweldig! Natuurlijk hoop je dat de telefoon niet gaat, maar als het toch gebeurt dan weet je; tijd voor actie. Heel eerlijk, hoe rustiger mijn baan is, hoe beter. Dan stroomt alles zoals het hoort. Als je mij ziet stressen, dan weet je dat er wat aan de hand is.”

Als je Twan vraagt waar hij trots op is, zegt hij in eerste instantie: onze kinderen! Maar vanuit werk perspectief toch wel op het feit dat hij nu de baan heeft die hij al heel lang ambieert. Daarbij heeft hij net de opleiding “Pipeliner” succesvol afgerond. “RRP is echt een hele fijne werkgever. Ze denken met je mee, geven je de ruimte om te groeien en ontwikkelen. Tel daarbij de leuke collega’s, zeer goede arbeidsvoorwaarden en vrijheid op en je begrijpt, ik ga hier nooit meer weg!”

Collega's aan het woord

Andere verhalen

Tom Mensink

Elektricien

Werknemer Tom
Harko de Snoo

Supervisor UTPA

Werknemer Harko